Concert a la Sagrada Família

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix “La Cantata de Randa”, de Salvador Brotons, a la Sagrada Família
Dissabte, 17 de març , a les 18:00 hores, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà “La Cantata de Randa”, de Salvador Brotons, a la basílica de la Sagrada Família. L’obra serà dirigida pel mateix Brotons.  

"La Cantata de Randa” és una composició molt recent de Salvador Brotons per a narrador, soprano, baríton, cor mixt i orquestra -també n’hi ha versió per a banda-, escrita per commemorar els 700 anys de la mort de Ramon Llull. Basada en un llibret de Neus Dalmau, és un recorregut per la vida i obra de Llull, i inclou textos d’altres autors com Joan Alcover. La música incorpora melodies del temps de Llull, i altres com el Cant de la Sibil·la i algunes melodies populars, i també altres procedents d’El Llibre vermell, cosa que li atorga un marcat caràcter medieval.
Al concert hi participen Maria Camps (soprano), Xavier Mendoza (baríton), Neus Dalmau (narradora), la Polifònica de Puig-reig (que dirigeix Emmanuel Niubó) i el Cor de Cambra Sant Cugat (que dirigeix Albert Santiago).

Salvador Brotons, director d’orquestra i compositor

Nascut a Barcelona en el si d’una família de músics, Salvador Brotons va estudiar flauta amb el seu pare, i va fer els estudis musicals al Conservatori de Música de Barcelona, tot aconseguint els títols de flauta, composició i direcció d’orquestra. Des de l’any 1977 fins al 1985 va ser flauta solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i membre de l’Orquestra Ciutat de Barcelona. L’any 1985 aconseguí una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units, on assolí el doctorat en música a la “Florida State University”.

En l’àmbit de la composició, ha escrit nombroses obres majoritàriament orquestrals i de cambra i ha guanyat importants premis de composició, entre els quals el Premio Orquesta Nacional de España (1977) per Quatre Peces per a Cordes; el premi Jove d’Or (1980); el Premi Ciutat de Barcelona (l’any 1983 per la seva Primera Simfonia, i l’any 1986 per l’obra Absències per a narrador i orquestra); Southeastern Composers League Award, per Sinfonietta da Camera (1986); The Madison University Flute Choir Composition Award (1987) per Suite de Flautes, i el Premi Reina Sofia de Composició (1991) per Virtus. També ha rebut nombrosos encàrrecs de composició.  Aquest any ha estrenat el musical “Fang i Setge”.

Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CDs tant a Europa com als EUA, en segells com Naxos, EMI, Auvidis, Albany Records, Claves, Harmonia Mundi, RNE...

Brotons ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” i de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Des del 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony (Estat de Washington). Actualment és també el director titular de la Banda Municipal de Barcelona.

Ha dirigit com a director convidat importants orquestres arreu del món en països com els EUA, Israel, França, Alemanya, la Xina, Polònia, Corea del Sud, Mèxic, Uruguai, Colòmbia, Bulgària... i també les orquestres més prestigioses de l’estat espanyol. 

Actualment compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És professor de Composició i de Direcció d’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Segueix-nos