Compromís amb l’educació

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Compromís amb l’educació

La FORMACIÓ és un dels pilars fonamentals de l’Orquestra. Observar, participar, descobrir i aprendre formen part de la nostra raó de ser i això es transmet al públic que assisteix de forma massiva als nostres concerts.

En aquest sentit l’Orquestra declara el seu compromís amb l’educació i el seu suport al sector educatiu. La creació de “material pedagògic” per escoles, l’edició del “diari del concert”, del “butlletí informatiu”, el programa de mà, els concerts comentats, els assajos oberts al públic i les activitats prèvies als concerts així ho certifiquen. 

L’Orquestra realitza tot un seguit d’activitats pedagògiques adreçades a diferents col·lectius:

  • ACTIVITATS PER A JOVES MÚSICS. L’Orquestra organitza concerts amb la participació de joves estudiants de música. L’objectiu és compartir faristol i tocar plegats amb els professionals de l’Orquestra Simfònica. El resultat és sorprenent, emocionant i motivador pels joves que hi participen i pel públic que assisteix als concerts. L'Orquestra convida joves estudiants de música a participar en la interpretació d'obres seleccionades per tal de compartir faristol amb músics professionals. La nostra oferta va dirigida a estudiants de grau mitjà d'instruments d'orquestra.

  • SUPORT PER JOVES ORQUESTRES. L’Orquestra mitjançant la seva Fundació, dóna suport a diferents joves orquestres. Hem col·laborat amb l’”OSJC” Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya (amb la col·laboració del Moviment escolta català), amb la “JOSBL” Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat (amb seu al Teatre ATRIUM-Viladecans) i hem organitzat un gran nombre de “Trobades de Música Simfònica” pels més joves. La nostra filosofia no és fer classes magistrals sinó compartir faristol entre professionals i joves.

  • AUDICIONS PER A ESCOLARS. Les “Audicions per a escolars” són concerts programats especialment per als nois i noies de primària i secundària. Gaudir en directe de la música simfònica i fer-ho d’una forma activa és important per desenvolupar la sensibilitat musical i treballar actituds i valors com el respecte, l’atenció i el treball en equip. Les “audicions per a escolars” es complementen amb guies didàctiques per tal de fer un treball previ l’aula. L'Orquestra prepara material pedagògic per tal que els professors puguin fer un treball previ a classe 

  • REPERTORI PER CORS INFANTILS A 1 VEU. Per tal de fer possible la participació d’infants i joves en un gran concert simfònic, l’Orquestra encarrega a diferents compositors, acompanyaments per orquestra simfònica de cançons populars a una veu. Viure en primera persona l’emoció de participar en un gran concert deixa una petja imborrable en els joves i representa un gran ajut a la tasca que realitzen els professors. Amb aquesta iniciativa donem la possibilitat a nens i nenes de participar en un gran concert de música simfònica.
 

Darreres notícies

Segueix-nos