Festival Mozart

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
22-09-2017
L’Orquestra Simfònica Sant Cugat obre la temporada amb un concert dedicat íntegrament a Mozart


Al Festival Mozart hi participen els prestigiosos músics santcugatencs
Patrícia de No (flauta) i Gerard Claret (concertino-director).


Una extensa producció no té perquè estar renyida amb la qualitat. Ho posa de manifest W.A.Mozart (1756-1791), que  va escriure 621 obres, entre les quals destaquen les òperes “Les noces de Fígaro”, “Don Giovanni” i “La Flauta Màgica”. Sorprenentment, quan escrivia ho feia directament a tinta, sense cap correcció. Una singularitat que confirma que era un músic genial.  

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat obrirà la temporada 2017-18 amb un concert dedicat íntegrament a W.A. Mozart, el proper 22 de setembre, a les 21.00 hores, al Teatre-Auditori Sant Cugat. El concert comptarà amb la participació de Patrícia de No (flauta solista) i Gerard Claret (concertino-director). 

El repertori del concert inclou el Divertiment per a corda en re major, el concert en sol menor per a flauta i orquestra, el minuet i allegro de la Serenata en mi bemoll major per a dos oboès, dos clarinets, dos fagots i dues trompes, i la simfonia 40 en sol menor (versió per a corda de Peter Lichtenthal).  

Patrícia de No, flauta

Patrícia de No (1974) és una de les intèrprets catalanes de més projecció internacional. Passeja la seva música per escenaris de mig món. Nascuda a Sant Cugat, hi segueix molt vinculada. Ha col·laborat en altres ocasions amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, en propostes com el concert en re menor de C.Ph.E. Bach i el concert número dos per a flauta i orquestra de François Devienne.

Gerard Claret, violinista

Gerard Claret, nascut a Andorra el 1951, des de l'inici de la seva activitat professional ha compaginat l’activitat d'intèrpret i de pedagog. És fundador de l'Escola de Música de Barcelona, del Curs internacional de música de Vic i del Trio de Barcelona. Va ser director de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Actualment és concertino director de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA). 

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 500 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi...) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula...

Festival Mozart
Orquestra Simfònica Sant Cugat, Gerard Claret (concertino director) i Patrícia de No (flauta).
Divendres 22 de setembre del 2017, 21:00 hores.
Teatre-Auditori Sant Cugat


Segueix-nos