Josep Ferré dirigirà música catalana a Bulgària

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, ha estat convidat a dirigir, el proper 8 de juny, l’Orquestra Simfònica de Pazardzhik a Bulgària.  

02-06-2017

El programa que oferirà l’Orquestra l’Orquestra Simfònica de Pazardzhik, prestigiosa formació musical creada l’any 1969 que ha desenvolupat una gran trajectòria, sota la batuta de Josep Ferré, és el següent: l’obertura d’ “Armida”, de F. J. Haydn, el concert per a trompa i orquestra núm. 4 de W.A. Mozart, “Puigsoliu” i “Impressions camperoles”, totes dues de Joaquim Serra, “L’aplec”, d’Agustí Borgunyó, i la sardana “Empúries”, d’Eduard Toldrà. La música catalana, doncs, tindrà gran protagonisme en aquest concert.

Nascut a Nulles (Alt Camp), Josep Ferré va realitzar els estudis de Ciències Empresarials a ESADE i els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els premis d’honor de flauta travessera i de piano. Al mateix Conservatori, va realitzar estudis de direcció coral amb el mestre Enric Ribó i d’orquestra amb Antoni Ros-Marbà. Ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Provincial de Màlaga, la Clark College Symphonic Orchestra (Vancouver, EUA), l’Orquesta Sinfónica de la Universidad de Nuevo León (Monterrey, Mèxic) i l’Orchestra Simfonica di Grosseto (Grosseto, Itàlia). Josep Ferré és director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis  (www.josepferre.cat).

“La música catalana és d’una qualitat excepcional i poc coneguda arreu”, afirma Josep Ferré. “Encara que costi de creure, hi ha moltes obres mestres que encara no han sigut editades i per tant no es poden interpretar. Per això és una gran oportunitat i un gran plaer mostrar la nostra música a un altra orquestra, un altre públic i en un altre país”, diu el director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Conferència de Josep Ferré “Com escoltar la música”. 17 de juny, 12 hores, Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels

D’altra banda, el proper 17 de juny a les 12 hores, a l’Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels, el director de l’Orquestra Simfònica Sant Cuhgat, Josep Ferré, oferirà la conferència “Com escoltar la música”, dins del cicle d’activitats que organitza la Fundació Música Simfònica i de Cambra.

Daniel Romaní

Segueix-nos