Dvorak, Rakhmàninov, Guinovart i Piccorelli

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
“Simfonia del Nou Món”, l’obertura de “Mar i cel” i el concert per a piano i orquestra número 2, respectivament. El concert serà dirigit per Jordi Piccorelli. 

22-02-2017

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper 24 de març al Teatre-Auditori Sant Cugat un gran concert simfònic en el qual interpretarà obres de tres grans compositors, Antonín Dvorak, Albert Guinovart i Serguei Rakhmàninov, concretament la L’obertura de “Mar i cel”, d’Albert Guinovart (1962-)
“Mar i cel” és sens dubte el musical fet en català que ha obtingut més èxit i reconeixement. Va ser creat l’any 1988 per la companyia Dagoll Dagom i se n’han fet diverses reposicions. “Mar i cel” és una adaptació lliure de l’obra d’Àngel Guimerà que explica una història de pirates i cristians tancats dins d’un vaixell perdut enmig del mar. L’autor de la música és Albert Guinovart (Barcelona, 1962), pianista i compositor. Guinovart és un músic integral: intèrpret de música clàssica de repertori per tot el món, compositor de musicals d’èxit i bandes sonores per a televisió (“Nissaga de poder”, “El cor de la ciutat”...) i cinema (“El llarg hivern”, Premi Nacional de Música), de simfonies, música coral, de cambra, orquestracions diverses…

El concert per a piano i orquestra número 2 de Serguei Rakhmàninov (1873-1943)

El concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18, de Serguei Rakhmàninov és una de les obres més celebrades del gran compositor rus, que, com el també rus Piotr Ílitx Txaikovski, va saber mesclar alguns trets nacionalistes amb un llenguatge postromàntic. El concert per a piano i orquestra núm. 2 de Rakhmàninov el va estrenar el mateix compositor com a solista el 1901, i li va conrear un sòlid reconeixement internacional. El pianista solista del concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat serà Albert Guinovart.

“La Simfonia del Nou Món” d’Antonín Dvorak (1841-1904)

Com Beethoven, Dvorak també va compondre nou simfonies. La coneguda com “Simfonia del Nou Món” és la novena. Dvorak la va escriure l’any 1893 durant la seva primera estada als Estats Units. El compositor hi va emprar temes suggerits per melodies dels indis nord-americans i d’espirituals negres.

Jordi Piccorelli, director convidat

El director convidat, Jordi Piccorelli (Barcelona 1973), és director d’orquestra i musicòleg. Interessat en tot tipus de música, des de l’edat mitjana fins a la música contemporània, ha dirigit l’Orquestra Simfònica  Sant Cugat, l’Orquestra Philarmonica Bohuslav Martinu de la Republica Txeca, la Sofia Film Studio Orchestra de Bulgària, la Banda Municipal de Barcelona, l’Orchestra Geraçao de Portugal, l’Orquestra Simfònica del Principat de Catalunya (en estreta col·laboració amb el mestre Miquel Ortega), la Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, l’orquestra barroca Camerata di Phonasci, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans -en qualitat de mestre assistent de Salvador Brotons-, el conjunt instrumental Martinu Ensemble Barcelona, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Ciutat de Girona, entre d’altres.

Xerrada sobre el concert: 22 de març, a les 19:30 hores, a l’Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat

Dimecres 22 de març, a les 19:30 hores, a l’Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat, tindrà lloc una xerrada sobre el concert. Hi intervindran el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, el compositor i pianista Albert Guinovart i el director d’aquest concert, Jordi Piccorelli.

El concert, al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt

Aquest mateix concert amb peces de Dvorak, Guinovart i Rakhmàninov també es farà el 26 de març a les 19.00 hores al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

Daniel Romaní

Segueix-nos