L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix “Don Quijote” amb la Compañía Nacional de Danza

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
La Compañía Nacional de Danza fa gira aquesta temporada 2015-2016 per diverses ciutats de l’estat amb el clàssic ballet “Don Quijote”, després d’haver-lo estrenat el passat desembre al Teatro de la Zarzuela de Madrid.

A Catalunya ofereix dos concerts, i ha escollit l’Orquestra Simfònica Sant Cugat per dur-los a terme. Els concerts tindran lloc al Teatre-Auditori Sant Cugat els dies 28 i 29 de maig.

 El “Don Quixot”, de Marius Petipa, és, juntament amb “El llac dels cignes”, de P. Í. Txaikovski, un dels ballets més populars a Rússia, on va ser creat el 1869, amb una partitura de Ludwig Minkus. Aquesta obra, plena de color, va trencar amb l’univers de les criatures sobrenaturals o etèries dels ballets clàssics del segle XIX, posant en escena la gent del poble. El llibret està basat en un episodi del segon volum de “Don Quixot” ( “Donde se prosiguen las bodas de Camacho y otros gustosos sucesos…”) i l’acció se centra més en els tumultuosos amors de Quiteria i Basilio que no pas en les pròpies aventures de Don Quixot i Sancho.

La producció de “Don Quijote” que oferirà la Compañía Nacional de Danza i l’Orquestra Simfònica Sant Cugat consta de tres actes. La coreografia ha estat realitzada pel director de Compañía Nacional de Danza, José Carlos Martínez (el qual s’ha inspirat en les versions de Marius Petipa i d’Alexander Gorski). La música és de Ludwig Minkus, l’escenografía de Raúl García Guerrero i la direcció musical corre a càrrec de Manuel Coves.

No és pas la primera vegada que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat participa en la producció d’un gran ballet. Va fer-ho l’any 2010 amb la companyia de ballet Ángel Corella, amb l’esmentat “El llac dels cignes”. Sí que és la primera vegada, però, que participa amb la Compañía Nacional de Danza.

Segueix-nos