L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix la popular òpera “Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
“Cavalleria Rusticana” és una de les òperes més apreciades del repertori universal, en bona part a causa de la intensitat dramàtica de la trama, amb assassinats i venjances, i la capacitat de transmetre emocions de la música del seu compositor, Pietro Mascagni. A més, apareix com a banda sonora de la pel·lícula “El padrino III”, la qual cosa va fer créixer encara més la seva popularitat.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida pel seu director titular, Josep Ferré, solistes i cor, l’oferiran al Teatre-Auditori Sant Cugat el proper 11 de març. Els solistes vocals, seleccionats per la Fundació Victòria de los Ángeles, són: Paloma Chiner (Santuzza), Hector Angel García Blasco (Turiddu) , Anaïs Masllorens (Mamma Lucia),  Guillermina Gallardo (Lola) i Xavier Aguilar (Alfio). L’actor Joan Berlanga farà de narrador.

L’italià Pietro Mascagni va escriure aquesta òpera per tal de presentar-la a un concurs de joves compositors. Va guanyar el primer premi. “Cavalleria Rusticana” es va estrenar el 1890 al Teatre Costanzi de Roma. El llibret és de G. Menasci i G. Targioni-Tozzeti. Musicalment, Mascagni utilitzà fórmules de “Carmen”, de Bizet, i d’altres de wagnerianes. L’òpera es considera la primera de l’estil “verista”; és una de les més representades a les sales de concerts.

Pietro Mascagni (Liorna, 1863-Roma, 1945) estudià a Milà; abandonà el conservatori i es dedicà a dirigir orquestres d’opereta. Residí a Cerignola, com a director de l’orquestra local. Després de “Cavalleria Rusticana” compongué, entre altres obres, “L’amico Fritz”, “Guglielmo Ratcliff “, “Iris”, “Amica”, que dirigí personalment en l’estrena a Barcelona, el 1907, “Isabeau”, “Parisina”, “Lodoletta”, “Il piccolo Marat”i “Nerone “, cap de les quals no assolí tant d’èxit com “Cavalleria Rusticana”.

Segueix-nos