Per Nadal, valsos i danses... i bromes musicals amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Cada any, pels volts de Nadal, un munt d’orquestres d’arreu del món interpreten concerts amb un programa de valsos i danses, inspirats en el que s’ofereix el dia de Cap d’Any des de Viena.

Fa un grapat d’anys que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat realitza aquest concert, amb peces que el públic demana cada any, sobretot del compositor de valsos més populars, Johann Strauss Jr (1825-1899); també n’incorpora moltes de noves. Aquest any, interpretarà, entre d’altres, l’obertura “Oberon”, de Carl Maria von Weber (1786-1826), el “Vals trist de Jam Julius Christ”, de Sibelius (1865-1957), l’ “Orient Express”, de Philip Sparke (1951-) i el tango “Prepárense”, d’Astor Piazzola (1921-1992).

A més, la formació simfònica santcugatenca, dirigida per Josep Ferré, tocarà dues peces d’autors catalans: “Sol ixent” (sardana d’Eduard Toldrà (1895-1962)) i la suite de nadales catalanes instrumentades per Salvador Brotons (1959-).  

El Festival de valsos i danses de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és un espectacle ple de sorpreses, bromes i “gags” que han estat ideats pels músics de l’Orquestra, alguns dels quals requereixen la participació del públic. Se’n faran dos concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat, els dies 27 i 28 de desembre. Prèviament, el 26 de desembre, s’haurà fet a Premià de Mar. I el 10 de gener es farà al Teatre Kursaal de Manresa.

Fora de programa, cantarà Carmen Pendones, acompanyada de l’Orquestra. Carmen Pendones canta des de molt petita, poc abans de saber parlar bé. Li agrada cantar tot tipus de música, però la que l’apassiona més és el pop , el soul i la música negra. Va participar a la segona edició del programa “La Voz Kids” (Telecinco),  en el qual va arribar a la gala final.  Anteriorment havia participat a “Britains Got Talent” (Londres), en el qual va arribar a la tercera fase.  Nascuda a Veneçuela, Carmen Pendones va viure dels deu als dotze anys als EUA i actualment viu a Sant Cugat del Vallès.

Segueix-nos