L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix la Gran Missa en Do menor de W.A. Mozart

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
La Gran Missa en Do menor de W.A. Mozart és una de les obres mestres del gran compositor austríac. Una partitura monumental, d’una gran riquesa, com ho és el “Rèquiem”, del mateix autor -curiosament, totes dues van quedar inacabades, i les van completar deixebles de Mozart-.

La Gran Missa en Do menor es tracta d’una missa que va compondre W.A. Mozart els anys 1782-83 per a la seva dona, Constanze, amb qui s’acabava de casar. L’obra es va estrenar a l’església que havia acollit la cerimònia de casament, amb Constanze com a soprano solista. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat i el Cor de l’Orfeó Lleidatà l’oferiran al Teatre-Auditori Sant Cugat el proper 25 d’octubre, en una posada en escena ben singular, que recordarà l’esmentada cerimònia de casament. El concert serà dirigit per Pedro Pardo, conegut pels espectadors de TV3 per la seva participació, les dues darreres temporades, al programa “Oh Happy Day!”. Hi participaran el solistes Miriam Zubieta (soprano), Ximena Agurto (soprano), Antoni Aragon (tenor) i Xavier Mendoza (baix). Aquest concert se celebrarà també el 24 d’octubre a Lleida.

No és pas la primera vegada que l’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpreta aquesta gran obra de W.A. Mozart. L’any 1992 la va oferir en escenaris majestuosos com ara la Basílica de Santa Maria del Mar (Barcelona), el Monestir de Sant Cugat del Vallès i la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.

L’Orfeó Lleidatà

L’Orfeó Lleidatà va ser fundat l’any 1861. Ha realitzat actuacions arreu de Catalunya, a la resta de l’estat espanyol, així com a països com França, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Txèquia i Hongria. El seu repertori és d’allò més divers i eclèctic, i inclou des de la música religiosa o la cançó popular, fins els musicals, els espirituals, la música simfònica i la música contemporània. Des de l’any 2005 n’és director en Pedro Pardo. D’aquesta última etapa en destaquen diverses gravacions com la reedició i enregistrament amb Catalunya Música dels “Negres Espirituals” o el seu últim èxit, nominat als Premis Enderrock, “Christmas.cat”. Va ser el primer cor de fora de Barcelona a actuar als actes centrals de la Diada Nacional al Parc de la Ciutadella, l’any 2011, i també va ser convidat pel Parlament de Catalunya a la celebració del 50è aniversari del discurs i del concert de Pau Casals a les Nacions Unides. Darrerament el Cor ha iniciat una etapa d’exploració de noves vies d’explicar la música i arribar a tots els públics. En destaca el “Mozart Rèquiem” (2013) una innovadora versió del Requiem de Mozart que ha portat en gira en espais tan originals com una antiga nau industrial.

Pedro Pardo, director del Cor de l’Orfeó Lleidatà

El director del Cor de l’Orfeó Lleidatà, Pedro Pardo, va néixer a Lleida l’any 1974. Va fer estudis superiors de música a Barcelona. Posteriorment va ampliar els estudis de direcció orquestral a Viena i va començar la seva carrera concertística com a pianista i com a compositor. Va ser guardonat amb el Premi d’Honor de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Barcelona i el Premi de Composició de la Fundació Orfeó Manresà. Ha compost música per a cor, orquestra, grups instrumentals, piano, bandes sonores, música pop, musicals… El Palau de la Música li va encarregar la composició de la cantata del seu centenari. Ha estat membre del jurat del concurs de TV3 “Oh Happy Day!” i actualment col·labora al programa “Divendres” de TV3 i al “Suplement” de Catalunya Ràdio. Compositor, director, pianista i pedagog, Pedro Pardo aprofita qualsevol ocasió per difondre la música de manera didàctica amb un alt nivell de qualitat.

Segueix-nos