L’Orquestra Simfònica Sant Cugat incorpora instruments electrònics al concert de Sant Jordi

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
L’Orquestra Simfònica Sant Cugat incorporarà instruments electrònics al concert del Dia de Sant Jordi (a la peça “Mil·lenàrium”, de Joan Albert Amargós (1950-), entre d’altres). Aquesta no és l’única novetat de la proposta de la formació simfònica santcugatenca per Sant Jordi: també es faran efectes d’estereofonia gràcies a la col·locació dels músics.

El concert, dirigit pel seu director titular, Josep Ferré, serà de música essencialment catalana, com és tradició en la proposta de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat per Sant Jordi: a més de l’esmentada obra “Mil·lenàrium”, de Joan Albert Amargós, s’interpretarà “Empúries” (sardana simfònica d’ Eduard Toldrà (1895-1962)) i “El cant dels ocells” (instrumentació: Albert Moraleda). A més, s’estrenarà l’“Obertura els 3 tambors”, del santcugatenc David Bozzo (1980-). També s’estrenarà una altra obra:  el “Concert per a trompeta i orquestra” de Juan Carlos Valencia Ramos (1978-), que aquest compositor colombià ha dedicat al músic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat Matthew Simon, que farà de trompeta solista.

La proposta de l’Orquestra per Sant Jordi inclou també dues altres obres del repertori universal: “Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis”, de R. Vaughan Williams (1872-1958), i “Happy Birthday Variations”, de John Williams (1932-), que s’interpretarà amb motiu dels 25 anys de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que s’escau precisament el mes d’abril d’aquest any.  

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 500 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi...) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula...

Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

Nascut a Nulles (Alt Camp), Josep Ferré va realitzar els estudis de Ciències Empresarials a ESADE i els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els premis d’honor de flauta travessera i de piano. Al mateix Conservatori, va realitzar estudis de direcció coral i instrumental. Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. (www.josepferre.cat)

Celebració dels 25 anys de l’Orquestra simfònica Sant Cugat

Dimecres 15 d’abril, socis , simpatitzants i patrocinadors de l’Orquestra es trobaran al vestíbul del Teatre-Auditori, per celebrar els 25 anys de l’Orquestra simfònica Sant Cugat. L’acte s’iniciarà a les 20:30 hores i serà presidit per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. No hi faltarà la música i un repàs als 25 anys de la trajectòria de la formació simfònica santcugatenca.

Segueix-nos