"Stabat Mater", de Brotons

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpreta l“Stabat Mater”, oratori per a solistes, cors i orquestra, escrit per Salvador Brotons. L’obra serà dirigida pel mateix Brotons.

“És una de les obres més ambicioses que he escrit. Hi passen moltes coses. Hi ha moments tendres i dolços, combinats amb altres de més agressius i de gran intensitat expressiva”, diu el comopositor i director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, sobre l“Stabat Mater”, oratori per a solistes, cors i orquestra, escrit per ell, que el dirigirà el proper 17 de maig al Teatre-Auditori Sant Cugat, i els dies següents en altres escenaris de Catalunya. El text, atribuït a Jacopone da Todi, un monjo poeta franciscà del segle XIII, parla del dolor i el patiment de la Mare de Déu quan vetlla el seu fill al peu de la creu.
A la interpretació de l’ “Stabat Mater”, de Brotons, hi pacticiparà l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Marta Mathéu (soprano), Roger Padullés (tenor) i Pau Armengol (baríton), el Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila i Jover, director), el Cor Jove Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora) i ARSinNOVA Cor de cambra (Maria Mauri, directora).

El programa del concert inclou una selecció de “Cançó d’amor i de guerra”, la sarsuela catalana més popular i aclamada pel públic, que va compondre Rafael Martínez Valls. 


Segueix-nos