Tota la història d’«El Pessebre» de Pau Casals, en una exposició

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Amb motiu de la interpretació per part de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat del preludi d’«El Pessebre», de Pau Casals (1876-1973), de qui el 2023 es va commemorar el cinquantenari de la seva mort, s’ha creat un gran cartell amb informació detallada, i nombroses imatges, algunes de ben poc conegudes, sobre l’oratori «El Pessebre», que va compondre el prestigiós violoncel·lista.

L’exposició, oberta a tothom, es podrà visitar al vestíbul del Teatre-Auditori Sant Cugat divendres 19 d’abril, coincidint amb el concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, i posteriorment farà gira per diferents espais culturals i escoles de municipis del país.

L’exposició ha estat realitzada per Flora Puntós i Cabero, presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra a partir de l’Arxiu Manel Cabero i Eguia.

Manuel Cabero i Eguia va recollir entre els anys 1905 i 1982 tots els programes, cartells, crítiques, fotografies i documentació diversa dels concerts que es van celebrar al Palau de la Música Catalana i els concerts en què va participar com a cantaire amb l’Orfeó Català. Va recollir més de tres mil documents, però també els va ordenar cronològicament i els va guardar com un tresor.


Segueix-nos