Concert de Sant Jordi

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Hi ha música clàssica catalana d’una gran qualitat. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat en programa tot sovint. El concert de Sant Jordi d’enguany de la formació simfònica santcugatenca està completament dedicat a composicions d’autors catalans del segle XX.

S’hi interpreterà “L’aplec”, d’Agustí Borgunyó (1894-1967), compositor català que va triomfar als EUA, “Montjuïc (Suite of catalan dances)”, de Benjamin Britten (1913-1976), sobre temes populars catalans (no hi falta el “Paga-li, Joan”, la dansa tradicional que es balla cada any per la Festa Major de Sant Cugat), “Welcome Ode”, també de Benjamin Britten, el “Preludi”, d’ “El Pessebre”, de Pau Casals (1876-1973), “Puigsoliu”, poema simfònic de Joaquim Serra (1907-1957), en una versió orquestrada per Salvador Brotons, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (l’original és per a cobla), la sardana “Sol ixent”, d’Eduard Toldrà (1895-1962), i “Mil·lenarium”, que Joan Albert Amargós (1950-) va escriure per al Mil·lenari del Monestir de Sant Cugat.

El concert serà dirigit per Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, i serà força participatiu. A “Welcome Ode” hi participarà el cor infantil Sant Cugat i el Cor Aglepta, i a “Puigsoliu” joves músics de corda. Fins i tot el públic que ho desitgi també hi participarà.
.
El concert tindrà lloc el 19 d'abril a les 20.00 h. al Teatre-Auditori Sant Cugat i el 21 d'abril a les 19.00 h. al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt. 

Tota la història d’«El Pessebre» de Pau Casals


Amb motiu de la interpretació del preludi d «El Pessebre», de Pau Casals, de qui el 2023 es va commemorar el cinquantenari de la seva mort, s’ha creat un gran cartell amb informació detallada, i nombroses imatges, algunes de ben poc conegudes, sobre l’oratori «El Pessebre», que va compondre el prestigiós violoncel·lista. El cartell estarà exposat al vestíbul del Teatre-Auditori el dia del concert de Sant Jordi, i posteriorment farà gira per diferents municipis del país.


Segueix-nos