L' "Escocesa" de Mendelssohn

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà el proper 15 de març "L'Escocesa" i l'obertura de "Les Hèbrides", de Mendelssohn, i el concert per a piano i orquestra núm. 5 de Beethoven.


Felix Mendelssohn (1809-1847) és sens dubte un dels grans compositors del segle XIX. En un viatge que va fer a Escòcia l’any 1828 es va inspirar per compondre algunes de les seves millors obres: la Simfonia escocesa i l’obertura de concert “Les Hèbrides”, més coneguda com “La gruta de Fingal”. Aquestes dues peces formen part del repertori del concert que oferirà divendres 15 de març l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. El programa es completarà amb el concert per a piano i orquestra número 5 de Ludwig van Beethoven (1770-1827). Hi participarà el pianista Jonathan Mamora, guanyador del concurs de piano Maria Canals (2023).

El concert serà dirigit per Virginia Martínez, que agafa per primera vegada la batuta de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Virginia Martínez, directora

Virginia Martínez va començar a estudiar música als sis anys a l’Academia Municipal de Molina de Segura. Va obtenir les llicenciatures de piano i harmonia al Conservatori Superior de Música de Múrcia. Va estudiar direcció d’orquestra al conservatori de Viena. Ha dirigit nombroses orquestres de l’estat espanyol i també de l’estranger: l’Orquestra del Conservatori de Viena, la Wiener Kammerorchester, l’Orquestra Filharmònica Arthur Rubinstein de Polònia, l’Orquestra Nacional de Singapur, l’Orquestra Nacional de Montpeller, l’Orquesta Nacional de Santo Domingo, l’Orquesta Nacional de Brasil i l’Orquesta Nacional de México, entre d’altres. És directora artística i titular de l’Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia i de l’Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia.

Jonathan Mamora, piano

Indonesi-nord-americà, nadiu del sud de Califòrnia, Jonathan Mamora va debutar en un concert a l’edat de 13 anys amb l’Orquesta de la Universidad de La Sierra interpretant el concert per a piano núm. 3 de Beethoven, i des de llavors ha tocat amb nombroses orquestres. Ha actuat a Amèrica del Nord, a Amèrica del Sud, a Europa i a Àsia, i ha guanyat força concursos de piano, entre els quals el Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona. És director musical i organista de l’església de St. John a Clifton Springs (Nova York). A més de tocar el piano i l’orgue, ha actuat com a percussionista, vocalista, teclista històric (clavicèmbal i fortepiano) i director d’orquestra.


Segueix-nos