L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix la cinquena simfonia de Beethoven

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà la cinquena simfonia de Beethoven, una obra cabdal del repertori de la música clàssica.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà diumenge 21 de novembre, al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, i divendres 26 de novembre, al Teatre-Auditori Sant Cugat, la cinquena simfonia de Beethoven.

En aquest mateix concert la formació simfònica santcugatenca també interpretarà l’obertura “Il barbiere di Siviglia”, de Gioachino Rossini (1792-1868) i el concert per a dos clarinets i orquestra op.91 de Franz Krommer (1759-1831), obra brillant i virtuosa d’un autor contemporani de Beethoven. En la interpretació d’aquesta peça hi participaran els clarinetistes Ionas i Juanjo Mercadal.

El concert serà dirigit per Roit Feldenkreis.

Ionas Mercadal, clarinet

Ionas Mercadal Euler va néixer l’any 2003 a Sant Cugat del Vallès en el si d’una família de llarga tradició musical. Als 6 anys comença a tocar el clarinet amb el seu pare, ben aviat ingressa a l’escola de música Fusió de Sant Cugat, i el curs 2014-2015 inicia els estudis professionals al Conservatori de Sant Cugat amb la professora Clara Font. Com a alumne del col·legi alemany de Barcelona, des de l’any 2010 participa regularment en el concurs “Jugend musiziert” obtenint primers premis a nivell nacional (Espanya, Portugal) com a solista i en duo (clarinet i piano). L’any 2018 obté també un premi a la fase final, a Alemanya, en clarinet sol (Bundespreisträger Jugend musiziert). Ha participat regularment en cursos internacionals a Alemanya amb professors com Harald Harrer i Norbert Kaiser, a Portugal amb Antònio Saiote i a Solsona amb Dmitry Rasul-Kareyev. És considerat un talent excepcional no només pel seu nivell tècnic sinó també per la seva maduresa musical.

Juanjo Mercadal, clarinet 

Clarinet solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu des del 1984. Ha col·laborat amb diverses formacions orquestrals i instrumentals, ha participat en nombrosos enregistraments discogràfics i de ràdio i televisió, i ha complementat la seva activitat amb la realització de concerts com a solista a Europa i als Estats Units.

Quant a la docència, ha estat professor de clarinet al Conservatori Professional de Música de Balears, a l’Estudi Teresa Maria i a l’Escola Municipal de Música de Premià de Dalt, a l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, a Barenboim-Said Foundation (Ramallah, Palestina), i a l’Escola de música i dansa Fusió de Sant Cugat del Vallès. També ha format part de l’equip de professors de l’Academia Ibero-americana do Clarinete (Castelo de Paiva, Portugal). Des del 2001compagina les activitats artístiques amb l’administració de l’empresa familiar Brotons&Mercadal Edicions Musicals. També és president del Gremi d’editorials de música de Catalunya.

Roit Feldenkreis, directora d’orquestra

Roit Feldenkreis es va iniciar en el món de la música clàssica a la manera “clàssica”. De jove es va formar a Israel i als Estats Units per convertir-se en cantant soprano amb tot el que això comporta de pràctica, disciplina i treball dur. Aquest principi aparentment previsible s’ha convertit en una via d’exploració per a la Roit: constantment investiga i empeny els límits de les tradicions clàssiques, així com els límits culturals i geogràfics com a directora d’orquestra internacional.

Guanyadora a la London Classical Soloists Conductioning Competition (2014) i músic líder a l’arena musical internacional, Roit Feldenkreis ha estat fundadora i directora musical durant 8 anys de la Israeli Moshavot Chamber Orchestra, una orquestra líder del nord d’Israel (2011-2019), ubicada al prestigiós Elma Arts Hall. Sota el lideratge de la Roit, aquesta orquestra es va dedicar a interpretar composicions innovadores, en estrena mundial, de compositors vius d’Israel i d’arreu del món, així com a realitzar regularment cicles de concerts orientats a la família, per promoure la música clàssica a joves desafavorits i realitzar concerts benèfics anuals amb joves solistes amb talent.

El 2019 Roit Feldenkreis es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família, on ara és directora associada de l’Orquestra de Cambra Catalana de Barcelona i directora convidada de nombroses orquestres d’Espanya i Europa. Emprenedora i innovadora, Roit ha creat a Barcelona la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell en converses integrals sobre la música, amb espectadors de tot el món. És una sol·licitada conferenciant en els camps de la música i el lideratge. Roit promou col·laboracions artístiques interdisciplinàries per desafiar les normes habituals de la música clàssica i crear una profunda connexió i reconeixement per part del públic.

A nivell internacional, ha dirigit l’Orquestra Filharmònica de Montevideo (Uruguai) amb la soprano Sivan Rotem i la violoncel·lista Virginia Aldado, l’ Orquestra Filharmònica de Zacatecas (Mèxic), amb el pianista Tiffany Poon, l’ Orquestra Filharmònica Campana de Nàpols (Itàlia), amb la soprano Luana Lombardi, la London City Orchestra (Regne Unit), amb el pianista Jayson Gillham, l’Orquestra Simfònica del Congrés Nacional del Paraguai, amb la flautista Adriana Aquino Navarro i l’Orquestra de Cambra de Bombai (Índia), amb el violinista Hadar Rimon, entre d’altres.

Algunes de les orquestres israelianes que Roit Feldenkreis dirigeix regularment són: l’ Orquestra Israel NK, l’ Orquestra Simfònica Ra’anana, l’ Orquestra Simfònica Ramat Ha’sharon, l’ Orquestra Simfònica de Carter i l’Orquestra de Cambra d’Israel. També és una educadora especialitzada en música, crea programes musicals per a nens i concerts especials interdisciplinaris.


Segueix-nos