Concert “Els prodigis de la joventut”

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

El proper diumenge, 3 d’octubre, a les 19:00 hores, al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, el jove pianista Ot Ortega, acompanyat de músics de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, interpretarà el concert per a piano i orquestra núm. 12 de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).

No és habitual que un infant de 13 anys -aquesta és l’edat d’Ot Ortega, que interpretarà el concert per a piano i orquestra número 12 de Mozart- toqui el piano com un professional. El cas més conegut de la història d’un infant prodigi amb la música és Mozart, que als 4 anys ja tocava el clavicordi i componia cançons, i als 11 anys va escriure el seu primer concert per a piano i orquestra. Al llarg de la seva curta vida (va morir als 35 anys) va escriure més de 600 obres, entre les quals simfonies, concerts i òperes que representen la culminació del classicisme musical.

En aquest mateix concert, que dirigirà Roit Feldenkreisels músics de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretaran el Divertimento en Re major de Wolfgang Amadeus Mozart i la Serenata per a cordes Op. 20 d’ Edward Elgar (1857-1934).

Ot Ortega, pianista

Ot Ortega Travé, nascut a Berga l’octubre del 2007, realitza estudis musicals des dels 3 anys a l’Escola Municipal de Música d’aquest municipi. A l’edat de 5 anys inicia el primer curs de piano i als 9 anys accedeix al Conservatori de Música dels Pirineus en l’especialitat de piano, sempre acompanyat de la professora Carme Mascaró. Ha assistit a classes magistrals de piano amb Alba Ventura, Seon-hee Myong i Vladislav Bronevetzky i, actualment participa en el Programa ESMUC Junior. Al llarg d’aquest període ha estat guardonat en diferents concursos nacionals i internacionals: primer premi dels XVI Premis d’Interpretació Musical del Conservatori de Girona; tercer premi ex-aequo del 1st Ricard Viñes piano Kids and Youth de Lleida; primer premi del III Premi BBVA de música al talent individual, on també obtingué el Premi especial ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català; premi a la millor interpretació d’una obra de J. S. Bach i primer premi del 22 Premio Infantil de Piano Santa Cecilia a Segòvia.

Ot Ortega també ha estat convidat a diferents concerts, recitals i festivals: Hammerklavier International Piano Series a Barcelona; Real Academia de las Bellas Artes de San Fernando a Madrid; MUSEG 2019 a Segòvia; Gala de lliurament del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra a Terrassa; XXVII Temporada Musical de la Universitat de Lleida a Lleida; Concert Benèfic Ginkgo a Berga i Festival AIMS a Solsona, entre altres.

Roit Feldenkreis, directora d’orquestra

Roit Feldenkreis es va iniciar en el món de la música clàssica a la manera “clàssica”. De jove es va formar a Israel i als Estats Units per convertir-se en cantant soprano amb tot el que això comporta de pràctica, disciplina i treball dur. Aquest principi aparentment previsible s’ha convertit en una via d’exploració per a la Roit: constantment investiga i empeny els límits de les tradicions clàssiques, així com els límits culturals i geogràfics com a directora d’orquestra internacional.

Guanyadora a la London Classical Soloists Conductioning Competition (2014) i músic líder a l’arena musical internacional, Roit Feldenkreis ha estat fundadora i directora musical durant 8 anys de la Israeli Moshavot Chamber Orchestra, una orquestra líder del nord d’Israel (2011-2019), ubicada al prestigiós Elma Arts Hall. Sota el lideratge de la Roit, aquesta orquestra es va dedicar a interpretar composicions innovadores, en estrena mundial, de compositors vius d’Israel i d’arreu del món, així com a realitzar regularment cicles de concerts orientats a la família, per promoure la música clàssica a joves desafavorits i realitzar concerts benèfics anuals amb joves solistes amb talent.

El 2019 Roit es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família, on ara és directora associada de l’Orquestra de Cambra Catalana de Barcelona i directora convidada de nombroses orquestres d’Espanya i Europa. Emprenedora i innovadora, Roit ha creat a Barcelona la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell en converses integrals sobre la música, amb espectadors de tot el món. És una sol·licitada conferenciant en els camps de la música i el lideratge. Roit promou col·laboracions artístiques interdisciplinàries per desafiar les normes habituals de la música clàssica i crear una profunda connexió i reconeixement per part del públic.

A nivell internacional, ha dirigit l’Orquestra Filharmònica de Montevideo (Uruguai) amb la soprano Sivan Rotem i la violoncel·lista Virginia Aldado, l’ Orquestra Filharmònica de Zacatecas (Mèxic), amb el pianista Tiffany Poon, l’ Orquestra Filharmònica Campana de Nàpols (Itàlia), amb la soprano Luana Lombardi, la London City Orchestra (Regne Unit), amb el pianista Jayson Gillham, l’Orquestra Simfònica del Congrés Nacional del Paraguai, amb la flautista Adriana Aquino Navarro i l’Orquestra de Cambra de Bombay (Índia), amb el violinista Hadar Rimon, entre d’altres.

Algunes de les orquestres israelianes que Roit dirigeix regularment són: l’ Orquestra Israel NK, l’ Orquestra Simfònica Ra’anana, l’Orquestra Simfònica Ramat Ha’sharon, l’ Orquestra Simfònica de Carter i l’Orquestra de Cambra d’Israel. També és una educadora especialitzada en música, crea programes musicals per a nens i concerts especials interdisciplinaris.


Segueix-nos