Gran concert simfònic

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el proper divendres 26 de març al Teatre-Auditori Sant Cugat un gran concert simfònic, amb dues peces -un concert per a piano i orquestra i una simfonia-, clarament romàntiques, compostes per dos grans compositors europeus del segle XIX.

La formació simfònica santcugatenca interpretarà el concert per a piano i orquestra núm. 1 del rus Piotr Ílitx Txaikovski (1840-1893), amb la participació de la santcugatenca de prestigi internacional Cristina Casale com a pianista solista, i la simfonia núm. 1 del francès Georges Bizet (1838-1875). El concert serà dirigit per Edmon Colomer, que ha dirigit orquestres de diversos països.

Cristina Casale, pianista

Guardonada recentment amb la Creu d’Or AEFE de Foment Europeu per a la seva labor cultural i amb el Premi Internacional de la creativitat al piano, Cristina Casale és considerada ambaixadora de la nostra cultura a l’estranger, on gairebé sempre ofereix música de compositors catalans.

Nascuda a Barcelona, Cristina Casale va iniciar els seus estudis de piano amb la seva mare a l’edat de quatre anys. Va rebre una àmplia formació amb mestres del Conservatori de Moscou (Ilze Graubin) i del Conservatori de París (Emmanuel Ferrer-Laloë). A banda d’aquesta formació, Casale va rebre consell musical de la gran pianista Alícia de Larrocha.

Després d’una primera etapa com a concertista oferint recitals per ciutats europees com Londres, París, Frankfurt i Barcelona, entre d’altres, i havent guanyat diversos premis d’interpretació a Itàlia (Premi Camillo Togni) i a Catalunya (Manresa, Berga, Arjau BCN), l’any 2004 Casale redueix dràsticament la seva activitat de concertista i decideix concentrar-se en la seva família i en l’ensenyament, una altra de les seves grans passions. Ha guiat amb èxit nombrosos alumnes en la preparació d’ingrés a grans conservatoris superiors a Glasgow, Nova York i Barcelona.

Deu anys més tard d’aquesta parada concertística, Casale torna als escenaris amb una gira pels Estats Units, en la qual destaca el seu debut al Carnegie Hall de Nova York, amb un concert comentat per ella mateixa de peces per a piano de compositors majoritàriament catalans. Destaquen en aquesta nova etapa com a concertista les gires als EUA, Colòmbia, Londres i la Xina.

Actualment Cristina Casale està centrada en la difusió de “Duende”, el seu projecte més personal. A “Duende”, Casale  treballa el repertori del jove compositor català Abraham Espinosa, un repertori que renova la clàssica a cop de flamenc amb

un nivell de composició equivalent als millors compositors estrangers que també van fusionar la clàssica amb altres gèneres, com Gershwin amb el jazz o Piazzolla amb el tango.
Edmon Colomer

Edmon Colomer, director d’orquestra

Edmon Colomer ha estat director titular de les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès, Filarmónica de Málaga, Orchestre de Picardie (França) i Daejeon Philharmonic (Corea del Sud). L’any 1983 va crear la Joven Orquesta Nacional de España, el 1985 va emprendre la transformació de l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, i el 1988 va crear l’Orquestra de Cadaqués. Ha enregistrat per als segells discogràfics Auvidis-Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips. Del seu extens catàleg discogràfic es consideren versions de referència “Atlàntidai “El amor brujo”, de Falla, “La Peste”, de Gerhard, el concert per a orgue de Poulenc, i “Concierto de Aranjuez”, de Rodrigo, amb Paco de Lucía. L’any 2002 el Ministeri de Cultura francès li concedeix la distinció “Chevalier dans l’ordre des palmes académiques”.


Segueix-nos