CONCERTS A CASA

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts


Maig 2020 Arran de la situació extraordinària que vivim, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat no s'atura.

Fidel al seu públic de totes les edats i també amb el propòsit que en puguin gaudir nous públics de la ciutat, d'arreu del país i de fronteres enllà, continua oferint concerts ara a través de la seva web. 

SimfonicaCugataCasa ofereix una programació molt pensada, diversa i atractiva, per a tot tipus de públics, des dels infants fins als més grans.

Aquí teniu la llista de “concertsacasa” del mes d’abril. Us recordem que els concerts continuen!
Cada divendres a les 20:15h

Concerts de “SimfonicaCugataCasa” a l’abril:

“Peter Pan”
El conte del nen que no volia créixer, que, de nit, vola per les cases i fuig cap a una illa encantada amb altres noiets, on viu aventures extraordinàries, escrit per l’anglès Sir James Barrie, és explicat mentre sona la música (la banda sonora de la pel·lícula “Peter Pan”, composta per James Newton Howard l’any 2003; no és pas la de Walt Disney, molt anterior), amb dibuixos fets per a l’ocasió per la violinista i il·lustradora Anna Calvo.

L’actor Joan Berlanga en fa la narració, mentre que membres del Taller de teatre Sílvia Servan hi fan diverses accions teatrals.
Un concert magnífic, pensat per als infants... però també per a tots els públics!


“Concert dedicat a Xostakóvitx”
Xostakóvitx les va viure de tots colors: durant un temps va ser el compositor oficial del règim soviètic i, d’un dia per l’altre, va ser acusat de fer música contrària als postulats soviètics.

Però ell va seguir fidel al seu estil, fent equilibris amb la censura, i creant un grapat d’obres indispensables del simfonisme rus del segle XX, com l’ “Obertura Festiva” (dedicada a la victòria de la Revolució de 1917) i el “Segon concert per a piano”, dedicat al seu fill de 19 anys, virtuós del piano, que el va estrenar.
Aquestes són les dues peces de Xostakóvitx d’aquest concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, en el qual participa el pianista Tito García González.

El concert és dirigit pel gran mestre Miquel Ortega, de qui també s’interpreta “Suite de danzas iberoamericanas”.

“En Pere i el llop”
“En Pere i el llop” és una peça de gran qualitat que el compositor rus Sergei Prokofiev (1891-1953) va compondre amb la finalitat pedagògica que els nens i les nenes coneguin la música simfònica i els instruments de l’orquestra de manera divertida.

La música és acompanyada de dibuixos realitzats per Anna Calvo i Xavier Alfaras i la narració de l’ actor Joan Berlanga.
De nou, un concert pensat per als infants... però també per a tots els públics!

“Cantata de Randa”
La “Cantata de Randa” és una composició de Salvador Brotons sobre un text de Neus Dalmau que recull el temps històric, la vida i l'obra de Ramon Llull, coincidint amb el 700 aniversari de la seva mort.

La música incorpora melodies populars, del temps de Llull i del Cant de la Sibil·la, i també altres procedents d’“El Llibre vermell”, cosa que li atorga un marcat caràcter medieval.

En la interpretació de la “Cantata de Randa”, a més de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, hi participa Maia Planas (soprano), Germán de la Riva (baríton), Neus Dalmau (narradora i autora del llibret), la Polifònica de Puig-reig i el Cor de Cambra Sant Cugat. Un concert espectacular dirigit pel mateix Salvador Brotons.

Seguirem endavant oferint-vos els millors concerts!



Segueix-nos