Valsos i Danses, de gira

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Els valsos, la gira més complerta de la Simfònica Sant Cugat. Tots els concerts de la gira han estat dirigits per Salvador Brotons, director titular de l’Orquestra, a excepció del del 30 de desembre, que ha estat dirigit per Josep Ferré, director artístic d’aquesta formació musical.

El concert de valsos de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat genera cada any la gira més complerta d’aquesta formació. Enguany ha estat especialment intensa, ja que ha inclòs un total de vuit funcions:

El 17 de desembre a L’Auditori de Cornellà, el 23 de desembre al Centre La Amistat de Premià de Mar, el 27 de desembre al Teatre-Auditori Sant Cugat, el 29 de desembre al Teatre Fortuny de Reus, el 30 de desembre al Teatre Zorrilla de Badalona, l’1 de gener al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt i el 7 de gener al Teatre Municipal Montcada i Reixac.

A l’hora d’escriure aquest text encara falta realitzar la funció del 28 de gener a l’Ateneu Popular d’Esplugues. 
 

  valsossantcugat61A1841maneespinosa  valsossimfonicacugatarturribera


El programa del concert ha estat format per una primera part de peces de compositors europeus (Léo Delibes, Jacques Offenbach i Piotr Ílitx Txaikovski) i una segona part dedicada a la saga dels Strauss. En la part final de bisos no hi faltat “Al bell Danubi blau” i la “Marxa Radetzky”. 

Una de les singularitats del concert ha estat la participació de l’actriu Lloll Bertran, que ha presentat les obres, i fins i tot ha fet de solista -amb un triangle-, i ha fet participar el públic -que ha seguit el ritme tot movent els braços-.

Una de les singularitats del concert ha estat la participació de l’actriu Lloll Bertran.
  


Un altre dels ingredients singulars l’ha aportat el rapsode Celdoni Fonoll, que ha recitat el poema “Ho sap tothom, i es profecia”, de J.V. Foix, mentre sonava “El cant dels ocells”, que forma part de la suite de nadales composta per Salvador Brotons que s’interpreta pràcticament sempre en aquest concert de valsos.
            valsossimfonicacugat3maneespinosa   simfonicasantcugat 61A9416ManeEspinosa     
 
            valsossimfonicacugat2maneespinosa    valsossimfonicacugat4maneespinosa

De tota la gira, el concert més massiu ha estat el del Teatre-Auditori Sant Cugat, seu de la formació simfònica santcugatenca, en què es van exhaurir les 912 localitats.

valsossimfonicacugat5maneespinosa

Pots veure la galeria d'imatges de tota la gira de concerts en aquest enllaç

Text: Daniel Romaní
Edició: Cristina Aymerich
Fotografies (1,3,4,5,6,7): Mané Espinosa 
Fotografies (2): Artur Ribera

Segueix-nos