Seny i Rauxa

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Us presentem l’estrena de l’obra Seny, del músic santcugatenc Tomàs Peire. És un encàrrec de la Simfònica Sant Cugat motivat per la vinculació de l’autor amb la ciutat i amb Salvador Brotons, que va estrenar-li fa 10 anys l’obra Rauxa.

Tomàs Peire va estudiar piano i composició a l’Escola de Música Victòria dels Àngels, a l’ESMUC, a la Sibelius Academy de Helsinki, a la Universitat de Nova York i a la Universitat de Califòrnia (Los Angeles).

Les seves obres han estat premiades en diferents certàmens de composició a Europa, als Estats Units i a la Xina, i han estat estrenades en auditoris d’arreu del món. Des de l’any 2007 Tomàs Peire escriu música per a cinema i projectes audiovisuals, activitat que segueix desenvolupant des de Los Angeles, on resideix. Ha treballat per a Universal Pictures, Amazon Studios, Warner Bros, HBO i Netflix. El passat novembre es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya l’espectacle teatral Intempèrie amb música seva.

Seny
L’obra Seny, que s’estrenarà al concert Sibelius & Elgar del 12 de febrer al Teatre Monumental de Mataró, i es repetirà el 17 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat, és un encàrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat motivat per la vinculació de l’autor amb la ciutat (Tomàs Peire és santcugatenc de naixement) i perquè l’actual director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, va estrenar-li fa 10 anys l’obra Rauxa.

En aquesta ocasió l’autor ha creat una obra complementària a aquella, encara que funciona de forma independent. L’ambient serè que impregnen els moments clau de la partitura contrasta amb el d’aquella “rauxa”, però el motiu principal de l’obra sorgeix d’un fragment que ja apareixia en la primera part d’aquest díptic.

A continuació sentirem el Concert per violí i orquestra en Re menor Op. 47 (1905) de Jean Sibelius i començarà la segona part del concert amb les Variacions Enigma, d’Elgar.  Veure article Sibelius & Elgar

David Puertas Esteve, divulgador Musical


Per més info: www.tomaspeire.com
Obra de Tomàs Peire Serrate
Tomas Peire Serrate pellicules







.








Segueix-nos