YUKIKO AKAGI, piano

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

YUKIKO AKAGI, piano

Elogiada per la crítica com “una consumada pianista, comunicadora i intèrpret innata”, la pianista japonesa Yukiko Akagi s’alça com una artista de temperament únic i gran presència escènica, al temps que dona a les seves interpretaciones una formidable vitalitat. Premiada en diversos concursos internacionals, Akagi és una de les més destacades i actives representants de la seva generació. Va fer el seu debut americà al Carnegie Hall de Nova York el 2004 i l’èxit rebut la va impulsar a desenvolupar àmpliament la seva carrera pels Estats Units, actuant a algunes de les sales més prestigioses del país, com Alice Tully Hall o el Merkin Hall, ambdues sales del Lincoln Center. El diari “The Columbian” la defineix com “una pianista amb un gran carisma, capaç de deixar sense alè als presents amb les seves esplèndides actuacions”,  i el New York Sun destaca la seva “gegantina versió” de la segona sonata de Rachmaninoff. Als Estats Units les seves actuacions han estat gravades i emeses per importants emisores com la WQXR de Nova York, WCLV de Cleveland o WFMT de Chicago.

A Espanya és convidada regularment a alguns dels festivals i sales sales més importants; ha actuat a escenaris com l’ Auditorio Nacional de España, el Palau de la Música Catalana i de València, Auditorio Miguel Delibes de Valladolid, L’Auditori de Barcelona, el Teatro Monumental de Madrid, o el Palacio de Festivales de Cantabria, entre d’altres. Ha estat convidada també per algunes de les principals orquestres espanyoles com la Orquesta Nacional de España, la Orquesta de Radio Televisión Española, la Orquesta Sinfónica de Castilla y León, la Orquestra simfònica del Vallès i la Orquestra Simfònica de Balears, sota la batuta de mestres com Adrian Leaper, Samuel Wong, Salvador Brotons o Jose Luis Gómez, i a festivals principals com el Festival de Santander o el Festival de Segovia. Akagi dedica en els seus programes una especial atenció a la música del segle XX i de compositors  japonesos, i als seus recitals inclou habitualment obres d’alguns dels seus compositors  predilectes, com Takemitsu, Miyoshi o Hosokawa. 

Yukiko va rebre la seva formació musical al Conservatori de Toho a Tokyo con Nobuko Amada, la Mannes College of Music i la Manhattan School of Music de Nueva York con Jerome Rose, rebent consells d’aclamats pianistes com Earl Wild, György Sándor i la pianista Ruth Slencyznska, alumna del llegendari Sergei Rachmaninov.  

Akagi ha estat guardonada amb el Segon Premi al Concurs Internacional de Piano Maria Canals (Barcelona, 2005), segon Premi al Concurs Internacional de piano Fundación Guerrero (Madrid, 2006) i Primer Premi al Concurs Internacional de piano José Roca (Valencia). Akagi ha estat també guardonada amb el ‘Premi d’Honor Dorothy Macenzie’ de l’ institut Internacional de Piano de Nova York i el Diploma d’Honor del concurs de l’associació Nacional de Mestres de Japó.


Segueix-nos