Presentació Temporada 2016-2017

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
ACTIVITAT PER A SOCIS: Presentació Temporada 2016-2017 & Concert piano / (V)
Presentació de la temporada a càrec de Flora Puntos, presidenta de la Fundació i concert de piano a càrrec de Ayako Fujiki.

Josep Ferré: “Tenim la mateixa il·lusió, o fins i tot més, que al començament”


“Tenim la mateixa il·lusió, o fins i tot més, que al començament”, va afirmar Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, en l’acte de presentació de la temporada 2016-2017 d’aquesta formació musical, que va tenir lloc el passat 17 de setembre a l’Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels. “Després de molts anys de treball, volem consolidar-nos com una de les orquestres professionals de referència del país”, va emfasitzar  Josep Ferré. 

El director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat va donar a conèixer els principals trets de la programació d’aquesta temporada, que és de les més ambicioses realitzades fins ara, tant pel que fa al nombre de concerts, 16 en total, a Sant Cugat i a d’altres ciutats del país, com al repertori, molt divers, amb peces d’una gran dificultat (vegeu document adjunt). Ferré va destacar especialment els dos concerts per a piano i orquestra que s’interpretaran: el de Schumann (op. 54) i el número dos de Rakhmàninov, que oferirà l’Orquestra, amb els pianistes Ayako Fujiki i Albert Guinovart, respectivament.

 Precisament la japonesa Ayako Fujiki –“que va venir a Catalunya per estudiar amb Alicia de Larrocha i s’hi va quedar”, tal com la va presentar Josep Ferré-, va assistir a l’acte de presentació i va obsequiar els assistents, que omplien l’Aula Magna del Conservatori Victòria dels Àngels, amb tres peces, de Manuel de Falla, d’Enrique Granados i la darrera composta per ella mateixa.

Per la seva part, la presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntos, va posar de manifest que a Catalunya hi ha actualment cinc orquestres simfòniques: l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. “Sant Cugat és una de les poques ciutats catalanes que té orquestra simfònica”, va subratllar. I la més petita de totes en nombre d’habitants.   

Flora Puntos va comentar que “l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha fet fins avui 616 concerts, dels quals més d’un centenar han estat realitzats a Sant Cugat”. I va transportar els assistents als orígens de l’Orquestra: “Recordo que, l’any 1990, vam fer un concert al Palau de la Música Catalana quan encara no érem formalment Orquestra Simfònica Sant Cugat, i al currículum dèiem: “No tenim història però sí que tenim un futur prometedor”; han passat 26 anys i ja tenim història, i també un futur prometedor”. 

La presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra també va subratllar al seu parlament el fet que la programació d’aquesta temporada de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat creix, en bona part gràcies a la inclusió de sis concerts al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

 “És un luxe tenir una orquestra simfònica a la nostra ciutat, i també és un repte”, va dir  Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Sant Cugat. Fortuny va subratllar el caràcter “innovador i pedagògic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat” i va anunciar que “ben aviat passaran més coses al voltant de la música clàssica a la nostra ciutat”. La tinenta d’alcalde va destacar que la música és un dels grans actius de sant Cugat, que l’Ajuntament vol continuar fomentant amb força.  

A l’acte van assistir també l’alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, el director del Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, Josep Fernández, la regidora de comerç de l’Ajuntament de Sant Cugat,  Mayte Pérez, el Director del Patronat Municipal d’Educació de Sant Cugat, Carles Miró, el director del Teatre-Auditori Sant Cugat, Pep Tugues, el membre del Consell de Cultura i del Consell de Ciutat, Eduard Jener, músics que participaran en alguns dels concerts de la temporada, socis de l’Orquestra, patrocinadors de l’Orquestra i diverses personalitats de la vida cultural santcugatenca.
Segueix-nos