Concert d'estiu a Cabrils

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix el proper diumenge un “Concert per a una nit d’estiu”. El concert tindrà lloc a l’aire lliure, a Can Barba- Arborètum de Catalunya (Cabrils), seguint la tradició de grans concerts estiuencs que es fan a Europa. Hi participarà el tenor de prestigi internacional Josep Fadó


El proper diumenge, 22 de juliol, a les 22 hores, a Can Barba-Arborètum de Catalunya (Cabrils), l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré, oferirà un concert d’obertures, àries d'òpera, música catalana i danses d’arreu. Hi participarà el tenor de prestigi internacional Josep Fadó, que ja ha actuat en altres concerts de la formació simfònica santcugatenca (com ara al Festival de valsos i danses de l’any 2016). “Amb aquesta proposta volem seguir la tradició de grans concerts a l’aire lliure que se celebren arreu d'Europa a l’estiu”, diu Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que el dirigirà. S’hi interpretaran fragments d’òpera com l’obertura “Guillem Tell” de Gioachino Rossini (1792-1868), “Una furtiva lacrima” de “L'elisir d'amore”, de Gaetano Donizetti (1797-1848), l’Intermezzo de “Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni (1863-1945), “Nesun Dorma” de “Turandot”, de Giacomo Puccini (1858-1924), peces d’autors catalans com la sardana “Sol Ixent”, d’Eduard Toldrà (1895-1962), “Mainada jugant”, de Joaquim Serra (1907-1957), “L'emigrant” -text de Jacint Verdaguer i música d'Amadeu Vives (1871-1932)- i altres peces com “Jazz Suite”, de Dimitri Xostakóvitx(1906-1975) o el vas “Els patinadors”, d'Émile Waldteufel (1837-1915).

Josep Fadó, tenor

Nascut a Mataró, va realitzar els estudis de cant al Conservatori del Liceu de Barcelona i va finalitzar el Grau Superior al Conservatori Superior e Música de Barcelona. Ha rebut classes de Francisco Lázaro, Aldo Danieli, Bonaldo Giaiotti, Ana Luisa Chova i Carlos Chausson. Josep Fadó ha fet un munt d’actuacions arreu d’Europa. D’entre les darreres actuacions cal destacar la seva participació a Der Rosenkavalier, de Richard Strauss, al Teatro Real de Madrid (2010), a Nabucco, de Giuseppe Verdi, per a Òpera a Catalunya (2013), com a solista del III Concert Bicentenari Verdi que va inaugurar la temporada del Gran Teatre del Liceu de Barcelona l’any 2013, al Requiem, de W.A. Mozart, amb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i el Dallas Symphony Chorus, a l’Auditori Enric Granados de Lleida i al Monestir de Pedralbes de Barcelona (2014), a I due foscari, de Giuseppe Verdi, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona (2015), a Il duca d'Alba, de Gaetano Donizetti, al Teatro Campoamor d’Oviedo (2015), a Carmen, de Georges Bizet, amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, al Teatre-Auditori Sant Cugat (2015), a Otello, de Gioacchino Rossini, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona (2016), a Turandot, de Giacomo Puccini, al Festival Castell de Peralada (2016), a Rigoletto, de Giuseppe Verdi, al Gran Teatre del Liceu (2017), i a Lucia di Lammermoor, de Gaetano Donizetti, al Teatre Principal de Maó (2017). L’Orquestra Simfònica Sant Cugat El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 600 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi...) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula...

Josep Ferré, director titular de l’Orquestra Simfònica San Cugat

Nascut a Nulles (Alt Camp), Josep Ferré va realitzar els estudis de Ciències Empresarials a ESADE i els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els premis d’honor de flauta travessera i de piano. Al mateix Conservatori, va realitzar estudis de direcció coral amb el mestre Enric Ribó i d’orquestra amb Antoni Ros-Marbà. Ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Provincial de Màlaga, la Clark College Symphonic Orchestra (Vancouver, EUA), l’Orquesta Sinfónica de la Universidad de Nuevo León (Monterrey, Mèxic) i l’Orchestra Simfonica di Grosseto (Grosseto, Itàlia). Josep Ferré és director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis ( www.josepferre.cat ).

“Concert per a una nit d’estiu”
Diumenge, 22 de juliol, 22 hores
Can Barba-Arborètum de Catalunya (Cabrils)
Orquestra Simfònica Sant Cugat (director: Josep Ferré)
Amb la participació del tenor Josep Fadó 

Orquestra Simfònica Sant Cugat
c/ dels Marges, 25 - 08172 – Sant Cugat del Vallès
Telf. 93 5893193 - Fax 93 5893254
www.simfonica.cat Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Segueix-nos