Festival Beethoven

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts
Diumenge 8 d'abril al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt: la 5ª Simfonia i el concert n.4 per piano i orquestra de Beethoven

El concert, que començarà a les 19:00 hores, tindrà el següent repertori: l’obertura “Egmont”, el concert per a piano i orquestra núm. 4 i la cinquena simfonia. Es tracta d’un concert similar al que es va realitzar al "Teatre an der Wien" el desembre del 1808, en què es va estrenar tant el concert núm. 4 per a piano i orquestra com la cinquena simfonia de Beethoven, que el músic alemany va escriure entre els anys 1804 i 1808, una època de "fúria creativa" de Beethoven. Es tracta de dues obres cabdals de la història de la música. El pianista Javier Laso participarà com a solista al concert per a piano i orquestra.

Javier Laso, pianista

Javier Laso ingressa al Conservatori Superior de Música de Salamanca, on finalitzà el Grau Superior rebent el “Premi Extraordinari de Piano”. El 1994 rep una beca a l’Escola Superior Reina Sofia per estudiar amb el professor Dimitri Bashkirov i, el 1996, una altra de la fundació ‘Caixa Girona’ per estudiar amb el professor Joaquín Achúcarro. Diverses beques li facilitaran els estudis de postgrau en l’Acadèmia ‘Franz Liszt’ de Budapest des de 1994 fins a 1999.

El 1998 rep diversos guardons especials en destacats concursos, un esment especial del jurat per la interpretació de Schumann en el Concurs Frechilla-Zuloaga de Valladolid, i diploma d’honor en el Concurs María Canals de Barcelona.

Javier Laso ha estat convidat com a solista en festivals internacionals com el ‘Festival Monuments en Musique’ d’Aix-en Provence (França), el ‘Festival de Torroella de Montgrí’ o el ‘Cicle Internacional de Solistes de Salamanca’. Ha actuat com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Castella-Lleó, sota la direcció de Max Bragado, i amb l’Orquestra de Cambra del Teatre Bolshoi de Moscou, sota la direcció de Leonid Lundstrem.

Els seus concerts s’han gravat en directe per a Catalunya Ràdio, Ràdio Nacional d’Espanya, i recentment ha realitzat un enregistrament de música espanyola inèdita amb el violinista i director d’orquestra José Luis Gómez Ríos.

Ha exercit com a professor del Conservatori Superior de Música de Salamanca. En l’actualitat realitza la seva labor docent en el Conservatori Superior de Música de Canàries.
ORQUESTRA SIMFÒNICA SANT CUGAT
Xavier Laso, piano solista
Josep Ferré, director

Segueix-nos