Juanjo Mercadal, clarinet

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts

Solista de clarinet a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona des de l’any 1984.

Ha col·laborat amb diverses formacions orquestrals i instrumentals: Orquestra Simfònica de Balears, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Mediterrània, Banda Municipal de Barcelona...... i ha participat en nombrosos enregistraments, discogràfics i per ràdio i televisió.  Ha complementat la seva activitat artística formant part de diversos grups de cambra i amb la realització de concerts com a solista (amb l’Orquestra de cambra de l’Empurdà,  Vancouver Symphony Orchestra, Camerata Sa Nostra, Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de la Radio Nacional de Bulgaria, .....).

Com a professor de clarinet, també ha fet classes entre d’altres al Conservatori Professional de Música de Balears, a l’Estudi Teresa Maria de Premià de Mar, a l’Escola Municipal de Música de Premià de Dalt, escola de la qual també en va ser director, l’Escola de música “Fusió” de Sant Cugat del Vallès, Fundación Barenboim-Said (Palestina), i ha impartit nombrosos cursos de perfeccionament de clarinet, entre els quals destacaria els  “Cursos Internacionals de Música d’Estiu” a Menorca, pel fet d’haver format part de l’equip  promotor i organitzador dels mateixos, “Academia Ibero-Americana do Clarinete (Castelo de Paiva - Portugal)”..

També ha estat professor de clarinet i música de cambra de l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, membre de la Comissió Artística de l’esmentat projecte i coordinador dels professors de vent.

Des del 2001 compagina les seves activitats artístiques amb l’administració de l’empresa familiar Brotons & Mercadal Edicions Musicals. També és president del Gremi d’Editorials de Música de Catalunya des de l’any 2019.

www.juanjomercadal.com


Segueix-nos