L’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà la quarta simfonia de Brahms el 29 de novembre al Teatre-Auditori Sant Cugat i l’1 de desembre al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.
La quarta Simfonia de Brahms és la darrera simfonia que va compondre el gran compositor alemany. «El primer disc que em vaig comprar, quan jo era adolescent, amb els diners que jo guanyava, fent algunes classes i algun cangur, va ser el de la quarta simfonia de Brahms”, diu el director d’orquestra Jordi Piccorelli. «L’escoltava sovint i la seguia movent els braços, donant entrades a una orquestra imaginària», recorda. «Ara que tinc el repte de dirigir-la de debò per primera vegada l’he analitzat amb profunditat, i considero que és una de les obres simfòniques més ben travades que mai he dirigit”, remarca Piccorelli. «És una catedral de la música on tot, absolutament tot, està compost a partir d’una idea que es va desenvolupant constantment. És una genialitat immensa”, afegeix Jordi Piccorelli, que dirigirà aquesta obra el proper 29 de novembre al Teatre-Auditori Sant Cugat.
El programa d’aquest concert, certament ambiciós i espectacular, comprèn també el Triple concert de Beethoven -que té la singularitat que fusiona la música de cambra amb la simfònica-, amb la participació del Trio Da Vinci, format per Maria Florea (violí), Blai Bosser (violoncel) i Àlex Ramirez (piano). Fundat el 2018 entre Barcelona i París, el Trio Da Vinci ha esdevingut una de les principals formacions emergents del panorama musical català i espanyol.
A més, s’hi estrenarà la «Fantasia fílmica», de Glòria Villanueva, una peça molt refinada, que conté petites i delicioses melodies, escrita per aquesta compositora santcugatenca amb la voluntat explícita de connectar la música actual amb la del segle XIX.
Jordi Piccorelli, director d’orquestra
Jordi Piccorelli López (1973) va començar a estudiar música -flauta de bec i violí- al conservatori de Sant Cugat del Vallès. Va fundar i dirigir el cor Aulos i l’orquestra Camerata di Phonasci. Va estudiar direcció d’orquestra a l’ESMUC amb els mestres Salvador Brotons i Lutz Köhler. Ha estudiat també amb els mestres Antoni Ros Marbà, Paolo Bellomia i Martin Schmidt, entre d’altres. Ha dirigit nombroses formacions en espectacles d’òpera, concerts simfònics, corals, cobles... És docent i també es dedica a recuperar el patrimoni musical català i a la divulgació musicològica.